Kasvu-uralla: Akavan kokonaisjäsenmäärä kasvoi viime vuonna

8.3.2021 13:43

Jäsenmäärä kasvoi viime vuonna 2 580 uudella akavalaisella. Teitä on nyt tasan 611 391. JUKO ja YTN ovat akavalaiset liitot kokoavia neuvottelujärjestöjä.

Akavan kokonaisjäenmäärä kasvoi viime vuonna, kun Akava-liittojen jäsenmäärä on nyt 611 391. Lisää jäseniä liittoihin tuli 2 580.

Maksavien jäsenten määrä kasvoi viime vuonna 7 161:lla ja on yhteensä 436 636. Opiskelijajäseniä Akavan liitoissa on 115 545.

– Jäsenmäärän kasvun jatkuminen viime vuonna kertoo siitä, että Akava liittoineen on tehnyt oikeita asioita. Vuosi 2020 oli akavalaisillekin poikkeuksellinen, mikä vaikutti palvelujen ja tuen tarpeeseen keväällä voimakkaasti. Vastasimme yhdessä liittojen kanssa kasvaneeseen palvelutarpeeseen aktiivisesti. Olimme aloitteellisia työmarkkinajärjestöjen ja valtion toimissa palkansaajien ja yrittäjien turvaverkkojen parantamiseksi. Palveluille ja edunvalvonnalle on yhä suuri tarve, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava-liitoilla on kaksi neuvottelujärjestöä, jotka vastaavat neuvottelu- ja sopimustoiminnasta sekä paikallistason toiminnasta. Julkisen sektorin virka- ja työöehtosopimukset neuvottelee Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja yksityisen sektorin työehtosopimukset Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

Tiedot 1. tammikuuta 2021 tilanteen mukaan. Akavan liittojen jäsenmäärätiedot ovat käytettävissä osoitteessa http://www.akava.fi/jasenmaarat.