Kuntasektorin sopimusneuvotteluissa selvittelyvaihe

17.3.2020 13:39

Neuvottelijat keskustelivat tiistaina siitä, mitkä ovat mahdollisuudet jatkaa neuvotteluja koronaviruksen ja poikeustilan aikana. Maanantaina ilalla JUKO ehdotti nopeaa ratkaisua varmistamaan avainaloilla työskentelevien jaksamista ja helpottamaan yhteiskunnan edellytyksiä toimia poikkeusoloissa.

Kuntasektorin sopimusneuvottelut jatkuivat selvittelyvaiheella tiistaina 17. maaliskuuta. Sopimusosapuolet keskustelivat aamupäivällä sitä, millaiset mahdollisuudet neuvottelujen jatkamiselle on koronaviruksen ja poikkeustilan aikana.

Maanantaina kokoontunut JUKOn hallitus on esittänyt neuvottelujen jatkamista: JUKO: Yli 600 000 julkisalojen palkansaajan sopimusneuvottelut mahdollista viedä maaliin nopeasti – kaikilta osapuolilta tarvitaan nyt vahvaa ymmärrystä ja realismia

Kunnan sopimusneuvotteluihin osallistuvat JUKO, Julkisen alan unioni JAU (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty), Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo (Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super, Tehy ja Suomen Palomiesliitto SPAL) ja KT Kuntatyönantajat.

Super ja Tehy ilmoittivat maanantaina mediatiedotteella, etteivät ne jatka neuvotteluja ennen poikkeustilan päättymistä.

JUKO neuvottelee

Akavalainen, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa neuvotteluissa sinua ja ammattiliittoasi ja neuvottelee työpaikallasi käytössä olevat työehtosopimukset.

JUKO edustaa työehtosopimuksillaan noin 200 000:ta korkeakoulutettua. Sovimme työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja AVAINTA-aloilla. Sovimme työehtosopimukset myös Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Kaikki JUKOn työehtosopimukset päättyvät 31. maaliskuuta.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteella. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös edellinen neuvottelutiedote

Vastuullisuusnäkökulma päällimmäisenä kuntaneuvotteluissa, JUKO jakoi palkkaohjelmatavoitteensa