Kuntavaalit: Liittoja yhdistää huoli kuntalaisten palvelujen heikkenemisestä ja työntekijöiden jaksamisesta

7.4.2021 09:40

Kokosimme linkit JUKO-liittojen vaalikampanjoihin. Liitot muistuttavat nykyisiä ja tulevia kuntapäättäjiä siitä, että akavalaisten tekemä työ kannattelee kuntia ja koko Suomea. Kampanjoita yhdistää huoli asiantuntijoiden ja esimiesten jaksamisesta, talouden ja kuntien palvelujen kurjistumisesta sekä tutkitun tiedon vaje kuntien päätöksissä.

Julkisalan asiantuntijat ja esimiehet ovat kuntatyön keskiössä: JUKO-liittoihin kuuluvat huolehtivat lapsistamme, vanhuksistamme ja sairaistamme sekä sivistyksen, hallinnon, vapaa-ajan ja kulttuurin ylläpidosta.

Siksi kuntavaaleissa on tärkeää valita päättäjiä, jotka haluavat taata laadukkaat palvelut kaikille kuntalaisille ja jotka haluavat nähdä hyvinvoivia kuntatyöntekijöitä.

Kunta-alan 420 000 palkansaajasta kolmasosa kuuluu julkisalan JUKOn neuvottelemien virka- ja työehtosopimusten piiriin. Liittojemme jäsenistä liki 65 prosenttia, eli runsaat 130 000 akavalaista työskentelee kuntien tai kuntayhtymien palveluksessa.

JUKOlla on 36 jäsenliittoa. Niiden ja jäsenyhdistystemme kautta edustamme virka- ja työehtoneuvotteluissa lähes 200 000:ta akavalaista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa, Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Tutustu vaaliteemoihin

Liitot kampanjoivat nyt aktiivisesti ja muistuttavat nykyisiä ja tulevia kuntapäättäjiä siitä, että akavalaisten tekemä työ kannattelee kuntia ja koko Suomea. Kampanjoita yhdistää huoli asiantuntijoiden ja esimiesten jaksamisesta, talouden ja kuntien palvelujen kurjistumisesta sekä tutkitun tiedon vaje päätöksenteossa.

Akavan Erityisalat: Elämäsi kuntaan!

Farmasialiitto: Kuntavaalitavoitteet2021

Insinööriliitto: Kunnissa tehdään tärkeitä päätöksiä, lähde kuntavaaliehdokkaaksi

Opetusalan ammattijärjestö OAJ: Isot asiat päätetään lähellä sinua | Twitterissä #koulutusratkaisee #kuntavaalit2021

Professoriliitto: Tutkittu tieto kuntalaisten hyväksi – elinvoimaa yliopistoista ja tutkimuslaitoksista

Suomen Eläinlääkäriliitto: Kuntavaalitavoitteet 2021

Suomen Fysioterapeutit: Liikkuvana läpi elämän! | Twitterissä #kuntavaalit2021

Suomen Hammaslääkäriliito: Suun terveyttä läpi elämän – kuntavaalit 2021

Suomen Lääkäriliitto: Ensisijainen terveydenhuolto kuntoon

Suomen Psykologiliitto: Koronakriisiä ja kuntatalouden ongelmia ei saa maksattaa mielenterveydessä | Finlands Psykologförbunds målsättningar inför kommunalvalet 2021

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia: Haluamme tekoja

Terveydenhoitajaliitto: Voimavaroja lisättävä terveyttä edistävään työhön

Tieteentekijöiden liitto: Tieteentekijöiden kuntavaaliteemat 2021 | Liitto kokoaa sivulle myös kuntavaaliehdokkaita

Tradenomiliitto: Hyvinvoiva henkilöstö luo pohjan kuntien menestykselle | Liitto kokoaa sivuilleen myös kuntavaaliehdokkaita