JUKO | Pitkän linjan työmarkkinaosaaja Mari Keturi JUKOn toiminnanjohtajaksi

30.1.2023 14:09

"JUKOn toiminnanjohtajan tehtävä on työmarkkinakentällä todellinen näköalapaikka", painottaa maaliskuun alussa uudessa työssään aloittava Keturi.

Oikeustieteen kandidaatti (OTK) Mari Keturi, 45, on nimitetty 200 000:ta julkisalojen akavalaista työmarkkinaneuvotteluissa edustavan Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn toiminnanjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1. maaliskuuta.

Keturi on työskennellyt laajasti neuvottelija- ja asiantuntijatehtävissä Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa JHL:ssä, viimeksi neuvottelujohtajana.

– Varsinaiseen neuvottelutoimintaan olen osallistunut useissa eri työehtosopimuspöydissä, ja JUKOn toiminnanjohtajan tehtävä on työmarkkinakentällä todellinen näköalapaikka, Keturi iloitsee.

– JUKOn edustamat ammattiryhmät kulkevat mukana ihmiselämän koko elinkaaren. Haluankin olla tekemässä tälle huippuammattilaisten joukolle parempaa työelämää.

JUKOssa Keturi vastaa muun muassa kehittämisestä, toiminnan ja talouden suunnittelusta sekä neuvottelutoiminnan koordinoinnista ja neuvottelutoiminnasta.

– Keturilla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus sekä osaaminen työmarkkinoiden neuvottelutoiminnasta ja siihen liittyvästä juridiikasta. Hänellä on myös tarvittavaa johtamiskokemusta ja edellytykset kehittää toimintaamme, JUKOn hallituksen puheenjohtaja Katarina Murto (OAJ) kertoo.

JUKOlla on 11 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu 35 akavalaista liittoa. Neuvottelujärjestö sopii liittojensa jäsenten virka- ja työsuhteiden ehdoista kunnissa, hyvinvointialueilla, valtiolla, yliopistoissa, evankelis–luterilaisessa kirkossa sekä Avainta-aloilla, Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Parhaillaan JUKO neuvottelee virka- ja työehtosopimuksesta valtiolla ja kirkossa sekä yliopistojen toisen vuoden palkankorotuksista. Neuvottelut koskevat yhteensä 132 000:ta palkansaajaa.