Valtion sopimusneuvotteluissa valmistelu jatkuu työryhmissä

24.1.2022 15:12

Osapuolet sopivat, että viime viikolla jaettujen sopimustavoitteiden valmistelu jatkuu osittain työryhmissä, osittain teema kerrallaan pääneuvotteluryhmässä.

Valtion pääsopijajärjestöt ja valtion työmarkkinalaitos tapasivat lyhyesti tänään 24. tammikuuta.

Osapuolet sopivat, että viime viikolla jaettujen sopimustavoitteiden valmistelu jatkuu osittain työryhmissä, osittain teema kerrallaan pääneuvotteluryhmässä. Isoin asiaryhmä ovat työaikaan liittyvät tavoitteet, joita työstetään työryhmässä ennen seuraavaa varsinaista neuvottelua. Myös perhevapaauudistukseen liittyviä muutoksia on jo valmisteltu erillisessä työryhmässä.

Seuraavan kerran neuvottelijat kokoontuvat 31. tammikuuta.

Kerromme valtiosektorin virka- ja työehtosopimusneuvotteluista kotisivullamme www.juko.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä @JUKOry aihetunnisteilla #neuvotellen2022 #valtio.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. JUKO sopii työsuhteiden ehdoista kunnissa, valtiolla, yliopistoissa, kirkossa ja Avainta-aloilla sekä Kansallisgalleriassa ja Työterveyslaitoksella.

Valtion neuvotteluissa esillä keskeiset tavoitteet | 17.1.2022

Valtio-faktat

Sopimus | Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus

Neuvottelijat | neuvottelupäällikkö Markku Kojo (JUKO) ja JUKOn valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL)

Pääsopijat | JUKO, Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Valtion työmarkkinalaitos

Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus koskee noin 78 000:ta palkansaajaa.