Yliopistojen luottamusmiesten asemaa tulee parantaa - ei heikentää

13.2.2020 14:00

Yliopistosektorin neuvotteluissa aloitettiin torstaina keskustelu luottamusmiesten asemasta. JUKO haluaa vahvistaa luottamusmiesten asemaa mm. tiedonsaantia parantamalla. "Asiantuntevat ja asioista perillä olevat luottamusmiehet ovat myös työnantajan etu", kommentoi neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Yliopistojen luottamusmiesten asemaa tulee parantaa – ei heikentää

Yliopistosektorin neuvottelut jatkuivat torstaina. Sivistystyönantajat oli toimittanut tarkemmat tekstitavoitteensa ennen neuvotteluja.

”Tapaamisessa käsiteltiin tilastoja ja aloitettiin keskustelu sopimusmääräyksistä koskien luottamusmiesten asemaa”, toteaa JUKOn neuvottelupäällikkö Katja Aho.

Lapin yliopisto ilmoitti viime maanantaina koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista.

”Tähän tilanteeseen peilaten toivoisi, että neuvotteluosapuolten yhteinen etu olisi turvata luottamusmiesten toiminta. Asiantuntevat ja asioista perillä olevat luottamusmiehet ovat myös työnantajan etu”, Katja Aho muistuttaa.

JUKO ja muut palkansaajapuolen neuvottelujärjestöt haluavat vahvistaa luottamusmiesten asemaa muun muassa tiedonsaantia parantamalla. Luottamusmiestoimintaan käytetty aika tulisi huomioida paremmin luottamusmiesten työtehtävissä. Luottamusmiehillä tulee olla tosiasialliset edellytykset hoitaa luottamusmiestoimintaa.

Yliopistosektorin seuraavat neuvottelut ovat 28. helmikuuta.

Tiedotamme neuvotteluista neuvottelutiedotteilla. Seuraa lisäksi www.juko.fi, JUKO-Facebookia ja Twitteriä @JUKOry aihetunnisteella #neuvotellen2020 #sopien2020.

Lue myös

Yliopistojen sopimusneuvottelut alkoivat perjantaina – tulevaisuuden tekijät ansaitsevat oikeudenmukaiset työehdot