Sinä päätät! Kuntavaalit 2021 – ehdokas täällä pääset vaikuttamaan ammattilaisten työhön

8.3.2021 10:59

Kuntavaalit siirtyvät huhtikuulta kesäkuulle. Koronapandemian kurimuksesta huolimatta vaalit pidetään ja JUKO kokosi ehdokkaille huoneentaulun, josta tarkistaa, missä kunta-ammattilaisten työstä päätetään.

Oikeusministeriö ilmoitti lauantaina, että kuntavaalit siirretään kesäkuun 13. päivään. Vielä viime viikon alussa vaalit oli määrä järjestää 18. huhtikuuta. Ministeriön tiedotteen mukaan siirron syynä on terveysturvallisuus ja koronapandemia.

Ehdokaslistat ja äänioikeusrekisteri kootaan uudelleen vaalilain mukaisessa aikataulussa. Ennakkoäänestysaika pitenee kahteen viikkoon, jotta mahdollisuudet turvalliseen äänestämiseen paranevat, oikeusministeriö kertoo tiedotteessaan.

Tutustu JUKOn neljään kuntateesiin ja JUKO-liittojen kuntavaalikampanjoihin. Akavalaisia yhdistää huoli asiantuntijoiden ja esimiesten jaksamisesta, talouden ja kuntien palvelujen kurjistumisesta sekä tutkitun tiedon vaje päätöksenteossa.

JUKO on Suomen suurin valtakunnallinen pääsopijajärjestö. Neuvottelemalla julkisalojen virka- ja työehtosopimukset edistämme 200 000 akavalaisen asiantuntijan ja esimiehen asemaa työelämässä.

Siksi on tärkeää, että nostamme kuntapalkansaajien asiat yhdessä keskusteluun ennen kesäkuun vaaleja.

Someta kanssamme

Olemme koostaneet JUKOn neuvottelukuntien syksyn nostoista jukolaisille tärkeimmät kuntavaalit 2021-teesit. Tavoitteemme Twitterissä ja Facebookissa on

• muistuttaa äänestäjiä ja ehdolle aikovia JUKO-liittojen jäsenten tarpeista kuntien työntekijöinä

• kertoa ehdokkaille, missä ja miten he päättäjinä vaikuttavat kuntien palkansaajien asemaan

• muistuttaa, että henkilöstön ja työnantajan toimiva yhteistyö synnyttää laadukasta palvelua, josta hyötyy kunta ja jokainen kuntalainen.

Kuntavaalit: Liittoja yhdistää huoli kuntalaisten palvelujen heikkenemisestä ja työntekijöiden jaksamisesta | 12.2.2021

Tutustu JUKOn neljään kuntavaaliteesiin | 1.2.2021