Tammikuussa vastataan luottamusmieskyselyyn

18.1.2021 11:19

Järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen muistuttaa, että vastaamalla annat arvokasta tietoa luottamusmiestyön haasteista ja paikallisista olosuhteista. JUKOn luottamusmiesverkosto toimii kaikkialla Suomessa ja kaikilla julkisalojen sektoreilla, työpaikoilla vaikuttaa yhteensä 3 900 jukolaista luottamusmiestä. Kuntasektorilla kysely koskee vain pääluottamusmiehiä.

Tammikuussa on jälleen aika vastata JUKOn ja YTN:n pääluottamusmiehelle ja luottamusmiehelle lähettämään luottamusmiesbarometriin. Kuntasektorilla kysely koskee vain pääluottamusmiehiä.

Tällä kertaa kysymme muun muassa sopimustulkintoihin liittyvistä ongelmista, luottamusmiesten asemasta ja paikallisesta sopimisesta.

Barometrin toteuttaa Akavan tutkimusyksikkö Akava Works. Neljättä kertaa tehtävä kysely kilahti sähköposteihin torstaina 7. tammikuuta, vastausaikaa on 21. tammikuuta saakka.

JUKOn järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen muistuttaa, että vastaukset antavat arvokasta tietoa luottamusmiesten haasteista ja paikallisista olosuhteista.

- Vastauksia ja kokonaisuutta on tärkeä seurata pidemmällä jatkumolla, jotta voimme edistää oikeita asioita luottamusmiesten työssä ja edunvalvonnassa.

JUKOn luottamusmiesverkosto toimii kaikkialla Suomessa ja kaikilla julkisalojen sektoreilla, yhteensä työpaikoilla vaikuttaa 3 900 jukolaista luottamusmiestä.

"Luottamusmiehenä olet työelämän syväasiantuntija ja toimivan työyhteisön takuuhenkilö. Ilman Sinua emme tiedä, mikä työpaikalla sujuu ja mitä on tarpeen korjata. Työnteon rakenteet ovat melkoisessa myllerryksessä, siksi Sinua ja jukolaista luottamusmiesverkostoa tarvitaan entistä enemmän. Luottamusmiehenä vaikutat suomalaiseen työhön joka päivä.” – JUKOn toiminnanjohtaja Maria Löfgren

Akavan luottamusmiesbarometri 2019 | Paikallinen sopiminen tuttua julkisella sektorilla – tiedon saannissa yhä haasteita | 13.11.2019