Valtion sopimusneuvottelut polkaistiin käyntiin

15.1.2020 16:27

"Työelämä on murroksessa. Ajasta ja paikasta riippumaton työ lisääntyy samalla, kun työ valuu entistä enemmän vapaa-ajalle harmaana ylityönä. Palkaton, matka-ajalla tehtävä työ lyhentää päivittäistä lepoaikaa", valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne huomauttaa.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät keskiviikkona 15. tammikuuta. JUKOn sopimusten piirissä on valtiolla yli 74 000 palkansaajaa.

Neuvotteluissa JUKOa edustavat valtion neuvottelukunnan puheenjohtaja Jonne Rinne (SPJL) ja neuvottelupäällikkö Markku Nieminen (JUKO).

Valtion neuvottelut alkoivat kaksituntisella kokouksella ja yleisluontoisella keskustelulla neuvottelupöytään tuotavien asioiden käsittelyjärjestyksestä.

Neuvottelut jatkuvat 7. helmikuuta, jolloin neuvotteluosapuolet antavat tavoitteensa. Valtion pääsopijajärjestöt jättävät yhteiset tekstitavoitteensa tuolloin.

Tehdystä työstä on maksettava palkka

JUKO edellyttää, että palvelussuhteen ehtoihin tulee saada parannuksia. Esimerkkinä Rinne ja Nieminen nostavat valtiolla työhön liittyvän matkustusajan muuttamisen työajaksi tai korvaamisen muutoin.

- Työelämä on murroksessa. Ajasta ja paikasta riippumaton työ lisääntyy samalla, kun työ valuu entistä enemmän vapaa-ajalle harmaana ylityönä. Palkaton, matka-ajalla tehtävä työ lyhentää päivittäistä lepoaikaa, Jonne Rinne huomauttaa.

Valtion neuvottelutavoitteista voit lukea täällä https://www.juko.fi/ajankohtaista/valtion-virka-ja-tyoehtosopimusneuvottelut-alkavat/

JUKOn kaikkien sektorien yhteiset neuvottelutavoitteet löydät täältä https://www.juko.fi/ajankohtaista/suomen-suurin-neuvottelujarjesto-juko-haluaa-irti-kiky-tunneista-tai-kunnon-korvauksen-tyoajan-pidennyksesta/